Skip to main content
Til toppen

ARTIKLER


Fusjon av Foss og IKN 1. august
Fusjon av Foss og IKN 1. august

Kjære samarbeidspartnere, vi har nå gleden av å tilby kvalitets produkter for strukturert kabling. Fra 1. august vil IKN bli fusjonert inn i Foss. For deg betyr dette at CommScopes kobber produkter vil være tilgjengelige i vår webshop. Her vil du finne Systimax og Netonnect produktene. I tillegg lanserer vi Foss EasyConnect serien, som blant annet inneholder rimelige og gode cat6A Patchesnorer. Du vil også finne gunstige dataskap med et rikelig utvalg av tilbehør.

Optimal Organisering av Optiske Fibre med Foss Skap
Optimal Organisering av Optiske Fibre med Foss Skap

Skapserien designet av Foss er skreddersydd for å imøtekomme behovene innen fiberoptikk og tilbyr et bredt spekter av tilbehør for terminering av optiske fibre. Enten det er på et kontor eller et dedikert serverrom, tilbyr disse skapene den ideelle løsningen for å organisere og sikre teknologien og utstyret ditt.

FIBEROPTISKE KABLER I VEGTUNNELER
FIBEROPTISKE KABLER I VEGTUNNELER

Bruk av fiberoptiske kabler i vegtunneler er beskrevet i NEK 600. Standarden definerer 3 ulike kabelklasser der kablene som et minimum skal tilfredsstille gitte CPR brannklasser (Construction Products Regulation). CPR er en EU- forordning som danner et regelsett for klassifisering av brannegenskapene til en kabel. Forordningen gjelder for kabler som benyttes i faste installasjoner i bygninger og byggverk på land.

VALG AV KABELTYPE
VALG AV KABELTYPE

Det finnes en rekke forskjellige kabeltyper på markedet, og det kan være en utfordring å finne den riktige. Men noen retningslinjer er det mulig å gi.

VEGGBOKS DIN mini
VEGGBOKS DIN mini

FPD66 er en kompakt veggboks for DIN-skinne og veggmontering. Formfaktoren til den populære FPD76 er beholdt, samtidig som størrelsen er krympet så mye som det er praktisk mulig.

PROBEAM FELTKONTAKT
PROBEAM FELTKONTAKT

ProBeam er en fiberkontakt utviklet for bruk i midlertidige samband. Opprinnelig ble systemet utviklet for militære applikasjoner, men nå har også industrien oppdaget denne meget robuste kontakten.

HVA ER FORSKJELLEN PÅ SINGELMODUS OG MULTIMODUS?
HVA ER FORSKJELLEN PÅ SINGELMODUS OG MULTIMODUS?

Det er to hovedtyper fiber for telekommunikasjon, multimodus og singelmodus. Hva er forskjellene på disse og når skal du bruke singelmodus eller multimodus?

KOMPAKT UNIVERSAL KVEILERAMME
KOMPAKT UNIVERSAL KVEILERAMME

Ny universal kveileramme til FOSC-400-serien og FOSC-400G-serien skjøtebokser fra Commscope.

SERTIFISERINGSPROGRAM
SERTIFISERINGSPROGRAM

Foss er offisielt godkjent av Fiberforeningen til å holde kurs for å forberede personer til sertifiseringsprøven og å gjennomføre selve sertifiseringsprøven.

ISO 9001 og 14001 SERTIFISERT
ISO 9001 og 14001 SERTIFISERT

Foss er sertifisert etter både ISO 9001 og standarden for miljøledelse ISO 14001. Vi produserer våre produkter med bærekraftig og miljøvennlig drift. Vi har forpliktet oss til å ha oversikt over våre aktiviteter som gir et økologisk fotavtrykk, og at vi kontinuerlig forbedrer vår miljøprestasjon. Dette krever systemer for dokumentasjon og kontroll av forhold som påvirker miljøet rundt oss.

Hvem er Dura-Line
Hvem er Dura-Line

Dura-Line er en ledende global produsent av infrastruktur for digitale nettverk, inkludert rør, mikrorør og tilbehør. Selskapet er banebrytende innenfor MicroTechnology, blant annet som første produsenten av fiberoptisk underjordiske rør i 1981. Dura-Line har gjort tilkoblinger mulig på tvers av telekom, CATV, trådløse og bedriftsnettverk i mer enn 50 år.

HVILKE FIBEROPTISKE KONTAKTER ER DE VANLIGSTE I DAG?
HVILKE FIBEROPTISKE KONTAKTER ER DE VANLIGSTE I DAG?

En optisk kontakt er normalt hankjønn. To kontakter kobles sammen via en adapter og karakteriseres med 2 optiske parametre, innskuddstap og reflektert effekt. I tillegg skal kontaktene oppfylle geometriske krav til ferrulen (krumningsradius, apeks offset og innstikk/utstikk).

Intelli-Cross®Pro
Intelli-Cross®Pro

Vi kan nå presentere Seikoh Gikens nye kontaktserie Intelli-Cross®Pro, en oppgradert og forbedret utgave av tidligere versjoner av LC Uniboot-kontakter fra japanske Seikoh Giken. Kontaktene tilbyr kompakt og pålitelig oppkopling i datasentre og telenett.

Webinarer fra VIAVI
Webinarer fra VIAVI

VIAVI kommer med en rekke webinarer i serien «Smarter Testing Series» som tar for seg aktuelle problemer og utfordringer man kan møte på ved testing av fibernett. De vil ta for seg spesifikke eksempler og vise hvordan man på beste måte kan løse utfordringen. I løpet av webinarene får du også mulighet til å stille spørsmål direkte til ekspertene.

Kontorkabling - fiber til skrivebordet
Kontorkabling - fiber til skrivebordet

Kommunikasjon over optiske fibre har vært kommersielt tilgjengelig siden 1980-tallet. Fra utbyggingen av et nasjonalt fiberoptisk stamnett har fiberkabelen nå nådd frem til private husholdninger hvor den tilbyr et sant bredbånd. Fiberens suverene egenskaper på en rekke områder har også ført til kontorkabling med fiber helt frem til skrivebordet.

BUDI – Grensesnittbokser for fiberoptikk
BUDI – Grensesnittbokser for fiberoptikk

BUDI er en produktserie med kompakte veggbokser for fiberoptikk til innendørs og utendørs bruk. De er spesielt utformet for rask og enkel installasjon. FIST-SOSA2-skjøtekassettene er godt utprøvd Commscope-teknologi for optimal fiberorganisering og skjøting. Kassetter med ferdig monterte splittere er også tilgjengelig.

Gateskap utviklet for fiberinstallasjon
Gateskap utviklet for fiberinstallasjon

KTV400 med svingramme og arbeidsbord er et solid og fleksibelt gateskap som er spesielt designet av Foss for bruk i fiberoptiske installasjoner. Skapet er beregnet for utendørs montasje og har ventilasjonsspalter i side, front og bakvegg for naturlig utlufting. Skapet leveres med sokkel beregnet for nedgraving eller for feste mot fundament, alternativt kan skapene monteres mot vegg eller andre standard kabelskap.

Hvordan måle fiber
Hvordan måle fiber

Med effektmåling kan man måle en dBm verdi (absolutt verdi) på eksisterende signal i fiberen. Dette kan gjøres rett ut av kilden, for å verifisere utgangseffekt, eller over tilkoblet fiberstrekk for å inkludere tapet derfra.

Feilfri tunelloppgradering med probeam
Feilfri tunelloppgradering med probeam

I Lyderhorntunellen i Bergen har det siden begynnelsen av 2017 pågått en storstilt oppgradering av sikkerhetssystemet. Arbeidet har blitt utført på nattestid for å ivareta trafikkflyten, noe som har gjort det nødvendig med et robust og fleksibelt midlertidig sikkerhetssystem.

Behovet for mer stabilt og raskt internett øker.
Behovet for mer stabilt og raskt internett øker.

På relativt få år har høyhastighets internettilgang blitt en nødvendighet for de fleste i hverdagen. Uansett om du jobber hjemmefra, ser Netflix fra sofaen, lytter til musikk fra Spotify eller spiller på nettet, trenger du en stabil og rask tilkobling. I årevis har WDM-teknologi blitt brukt for å oppnå denne infrastrukturen, til en rimelig pris og innenfor de fysiske begrensningene vi står overfor.

Hvordan doble kapasiteten i et CWDM system uten å endre strukturen i nettet?
Hvordan doble kapasiteten i et CWDM system uten å endre strukturen i nettet?

Løsning er aktuell når man skal bygge ut til boliger med få fremføringsfibre tilgjengelige. Eller det kan være at man skal øke antall fiberkunder i kjøpesenter eller næringsbygg hvor det er begrensninger på antall fiber.

xWDM - FLERE SIGNALER OVER SAMME FIBER
xWDM - FLERE SIGNALER OVER SAMME FIBER

Bølgelengdemultipleksing er en rimelig og god metode for å øke kapasiteten på eksisterende fiberlinjer. Dette klarer man ved å dele inn fiberen i kanaler med forskjellig bølgelengde, slik at flere signaler overføres på den samme fiberen. De ulike bølgelengdene transporterer hvert sitt signal med full båndbredde. Ved behov kan systemene bygges ut, slik at overføringskapasiteten på linjen økes gradvis.

SKJØTEBOKSER FOR FIBEROPTISKE KABLER - FIST-MSC serien
SKJØTEBOKSER FOR FIBEROPTISKE KABLER - FIST-MSC serien

Tidligere ble selve skjøtingen av den optiske fiberen ansett som problematisk. Utviklingen av skjøtemaskiner har gjort denne delen av jobben både enkel og billig. Fokus er nå på skjøteboksen, den kapslingen som skal beskytte dine skjøter– i tiår etter tiår.

HAWKE - Fiber Ex kontakter
HAWKE - Fiber Ex kontakter

Digitaliseringen er på full fart inn i alle deler av industrien. Utstyr og prosesser styres og overvåkes, hvilket stiller stadig høyere krav til nettverksutstyret. Fiberoptiske kabler er immune mot elektromagnetisk støy, har enorm overføringskapasitet og krever lite energi. Dette gjør fiberoptikk til det naturlige valget for en robust og moderne kommunikasjon.

SKJØTEBOKSER FOR FIBEROPTISKE KABLER FOSC-400G serien
SKJØTEBOKSER FOR FIBEROPTISKE KABLER FOSC-400G serien

Tidligere ble selve skjøtingen av den optiske fiberen ansett som problematisk. Det er ikke lenger tilfelle. Utviklingen av skjøtemaskiner har gjort denne delen av jobben både enkel og billig. Fokus er nå på skjøteboksen, den kapslingen som skal beskyte dine skjøter– i tiår etter tiår.

HVA ER BØLGELENGDEMULTIPLEKSING
HVA ER BØLGELENGDEMULTIPLEKSING

Bølgelengdemultipleksing forkortes WDM etter engelsk Wavelength-division multiplexing og er en teknologi innen fiberoptisk kommunikasjon som sender flere signaler inn på en enkelt fiber. Vi deler WDM inn i tre hovedtyper, WDM, CWDM og DWDM som alle gjør at kapasiteten på fiberen øker.

FIBEROPTISK KVALITET
FIBEROPTISK KVALITET

Standardene som sikrer at signalene kommer fram

Min side