Til toppen

Industrielle kontakter


I krevende miljøer stilles det helt andre krav til fiberkontaktene enn det ordinært utstyr kan levere. Foss har flere serier med robuste kontakter og lager ferdig løsninger tilpasset kundens behov. Sentrale egenskaper er motstandsdyktighet mot vann og støv, funksjonssikkerhet i et større temperaturområde, mulighet for fastlåsing av koblede kontakter og ikke minst at de tåler vesentlig større fysiske påkjenninger.

IP-serien leverer LC-kontakter eller MPO i et beskyttende hus som gir en tetthetsgrad på IP68. IP-LC har 2 fiber, mens IP-MPO har 12 eller 24 fiber.

ProBeam kommer i to størrelser som leverer opp til 4 eller 8 fibre. Systemet er designet og sertifisert for militære formål, men brukes i en rekke sammenhenger der urenheter er et problem. De spesielle linsekontaktene sprer lyset ut over et område som er mange ganger så stort som tradisjonelle kontakter. Dette gjør dem mye mindre følsomme for skitt, samtidig som renhold av kontaktene kan gjøres uten spesialutstyr. ProBeam termineres på feltkabel og leveres ofte på våre felttromler.

Harting HAN kommer i forskjellige utgaver, ut fra miljøet de skal brukes i. Kontaktene er modulært oppbygd og kan leveres med opptil 12 fibre. Harting HAN kan monteres på en lange rekke kabler, men er mest brukt sammen med de industrielle kablene AICI og QFCI. De kan også kombineres med strøm og fiber i samme kontakt.