Skip to main content
Til toppen

INDUSTRIELLE KONTAKTER

I krevende miljøer stilles det helt andre krav til fiberkontaktene enn det ordinært utstyr kan levere. Vi har flere serier med robuste kontakter og vår egen produksjon gjør det mulig å lage spesialløsninger som dekker kravene til lokale tilpassinger, leveringspresisjon og kvalitet.

Sentrale egenskaper er motstandsdyktighet mot vann og støv, funksjonssikkerhet i et større temperaturområde, mulighet for fastlåsing av koblede kontakter og ikke minst at de tåler vesentlig større fysiske påkjenninger.

I krevende miljøer stilles det helt andre krav til fiberkontaktene enn det ordinært utstyr kan levere. Vi har flere serier med robuste kontakter og vår egen produksjon gjør det mulig å lage spesialløsninger som dekker kravene til lokale tilpassinger, leveringspresisjon og kvalitet. Sentrale egenskaper er motstandsdyktighet mot vann og støv, funksjonssikkerhet i et større temperaturområde, mulighet for fastlåsing av koblede kontakter og ikke minst at de tåler vesentlig større fysiske påkjenninger.


IP-SERIEN

IP-serien fra Senko baserer seg på standard LC eller MPO kontakter. Huset over kontakten gir mekanisk beskyttelse samtidig som det også beskytter mot vær og vind. IP-serien er kompatibel med ODVA og har meget god beskyttelse mot støv og vann med tetthetsgrad IP68.

Disse kontaktene brukes normalt i midlertidige samband. Eksempler på bruk er til antenne eller mellom containere.

Begge variantene kan leveres som singel- eller multimodus. Tilhørende adapter finnes for skapmontasje (bulkhead) og direkte sammenkopling (inline).


PROBEAM

ProBeam kommer i to størrelser som leverer opp til 4 eller 8 fibre. Systemet er designet og sertifisert for militære formål, men brukes i en rekke sammenhenger der urenheter er et problem. De spesielle linsekontaktene sprer lyset ut over et område som er mange ganger så stort som tradisjonelle kontakter. Dette gjør dem mye mindre følsomme for skitt, samtidig som renhold av kontaktene kan gjøres uten spesialutstyr.

ProBeam termineres på feltkabel og leveres ofte på våre felttrommel.


HARTING HAN

Harting HAN kommer i forskjellige utgaver, ut fra miljøet de skal brukes i. Kontaktene er modulært oppbygd og kan leveres med opptil 12 fibre.

Harting HAN kan monteres på en lange rekke kabler, men er mest brukt sammen med de industrielle kablene AICI og QFCI. De kan også kombineres med strøm og fiber i samme kontakt.


HAWKE

Hawke fiber kontakter for bruk i eksplosjonsfarlige områder (ATEX) i henhold til EN 60079-28: 2005. Hawke-kontakten kan leveres som plugg, panelkontakt eller skottebeholder. Et beskyttelsesdeksel er inkludert på alle varianter.


OPTISK SLEPERING

En optisk slepering (fiber optic slip ring eller rotary joint på engelsk) er en kopling hvor den ene siden står fast og den andre siden kan rotere fritt. Dette er avgjørende i mange situasjoner, for eksempel roterende maskiner, roboter og antenner.


HYBRIDE KONTAKTER

Hybride kontakter kombinerer fiberoptikk og strøm i samme kontakt.

De hybride kontaktene til sveitsiske Diamon er laget etter MIL83526 standard og benytter linsekontakter for å overføre det fiberoptiske signalet. Dette gjør dem meget motstandsdyktige mot smuss og den solide innpakningen gjør dem meget godt egent til bruk i felt. Enten det er offshore, i tv-produksjon eller militære applikasjoner.


QSEAL

QSEAL er en serie kontakter fra amerikanske QPC Fiber Optics med 2 eller 4 fiber. De kobles raskt til og fra med sitt push-pull design og er kompatible med Neutriks' optical CON DUO/QUAD kontakter.

QSEAL er robust og egner seg for en rekke ulike applikasjoner. Den er særlig populær innenfor mediaproduksjon for overføring av lyd og bilde. 

Lenker
Min side