Til toppen

 

Nettverkselektronikk

Dette er enheter som endrer signalet fra optisk til elektrisk (og omvendt).

Mediakonvertere er enkle enheter som konverterer et Ethernet-signal fra elektrisk til optisk signal (1 eller 2 fiber). De industrielle mediakonverterne har utvidet temperaturområde. Mange av mediakonverterene har faste optiske grensesnitt, men noen kan også fås med pluggbar elektronikk (SFP) slik at de kan tilpasses forskjellige typer optiske grensesnitt.

Switcher gir mulighet til å koble sammen flere Ethernet-linjer før de samlet konverteres til et optisk signal. Switschene finnes både med og uten management. Alle benytter pluggbar elektronikk (SFP) som tillater tilkobling til forskjellige typer optiske grensesnitt. Også her har de industrielle variantene utvidet temperaturområde.

Pluggbar elektronikk (SFP, XFP, etc.) er utskiftbare enheter som gjør selve konverteringen fra elektrisk til optisks signal. De kan kodes slik at de passer til switcher/routere fra de fleste leverandører og kan leveres med de fleste optiske grensesnitt: standard (850, 1310, 1550 nm), CWDM og DWDM bølgelengder, samt datarater opp til 40G.