xWDM
Bølgelengdemultipleksing er en god og rimelig metode for å overføre flere signaler over samme fiber. Hver bølgelengde (illustrert med forskjellige farger) transporterer et signal. På denne måten kan man øke kapasiteten på eksisterende fiberlinjer betydelig.
Kombinert med OADM (Optical Add/Drop Multiplexer) kan man plukke ut og/eller legge til enkeltbølgelengder på veien mellom endepunktene. En stor fordel ved å bruke passiv bølgelengdemultipleksing er at metoden er protokoll- og hastighetsuavhengig.
Bølgelengdemultipleksing finnes i 3 varianter:
WDM Wavelength Division Multiplexing:
Benytter 2 bølgelengder – 1310nm og 1550nm.
CWDM Coarse (grov) Wavelength Division Multiplexing:
Benytter 18 bølgelengder fra 1271nm til 1611nm med 20nm mellomrom.
DWDM Dense (tett) Wavelength Division Multiplexing
Benytter normalt opp til 80 bølgelengder fra ca. 1528nm til 1561nm med ca. 0,4nm mellomrom. Kanalene oppgis i frekvens fra ca. 196THz til 192THz med 50 eller 100GHz mellomrom.
Foss leverer xWDM-filtre i forskjellige utførelser, tilpasset kundens behov. Enten som løse filtre, terminert med kontakter etter ønske, montert i 19" panel eller i en av våre modulære løsninger.
ARTIKLER
Med effektmåling kan man måle en dBm verdi (absolutt verdi) på eksisterende signal i fiberen. Dette kan gjøres rett ut av kilden, for å verifisere utgangseffekt, eller over tilkoblet fiberstrekk for å inkludere tapet derfra.
Det er godt dokumentert at kvaliteten på optiske kontakter påvirker nettverkskvaliteten. Defekter og forurensning på endeflatene kan derfor være et stort problem.
Kommunikasjon over optiske fibre har vært kommersielt tilgjengelig siden 1980-tallet. Fra utbyggingen av et nasjonalt fiberoptisk stamnett har fiberkabelen nå nådd frem til private husholdninger hvor den tilbyr et sant bredbånd. Fiberens suverene egenskaper på en rekke områder har også ført til kontorkabling med fiber helt frem til skrivebordet.
På relativt få år har høyhastighets internettilgang blitt en nødvendighet for de fleste i hverdagen. Uansett om du jobber hjemmefra, ser Netflix fra sofaen, lytter til musikk fra Spotify eller spiller på nettet, trenger du en stabil og rask tilkobling. I årevis har WDM-teknologi blitt brukt for å oppnå denne infrastrukturen, til en rimelig pris og innenfor de fysiske begrensningene vi står overfor.