Til toppen

BROSJYRER OG GUIDER

BROSJYRER:

Foss brosjyre
Vi leverer til et bredt spekter av bransjer, telekommunikasjon, jernbane og forsvar er våre største forretningsområder. Vi terminerer singel- og multimodus fiber med de fleste standardiserte kontakter som FC, SC, ST, LC, E2000, MT-RJ og DIN. I tillegg har vi komplette løsninger for utsatte miljøer innenfor forsvar og industri basert på linsekontakter og fiberoptiske feltkabler. Vi leverer preterminerte kabler eller fiberhaler montert i panel, i fiberskap, veggbokser etc.

Foss Kontorkabling - Fiber til skrivebordet
Vi beskriver her et sett av produkter som benyttes i kabling til skrivebordet. Fiberens suverene egenskaper på en rekke områder har ført til kontorkabling med fiber helt frem til skrivebordet.
 


HURTIG-GUIDER:

MPO Hurtig-guide
MPO er en flerfiber kontakt med 12 eller 24 fiber. MTP er en variant av denne kontakten, og er US Conec sitt varemerke.

Polaritet for duplekskontakter - Hurtig-guide 
Standarden for ekomnett/informasjonsteknologi, NEK 700-serien (NEK 702 - Installasjon av kabling, nærmere bestemt
EN50174-1 (tillegg B)), sier at permanente kabelseksjoner skal installeres slik at fiberen i hvert fiberpar går fra
adapterposisjon A på panelet på den ene siden til adapterposisjon B på den andre siden. Dermed kan man bruke samme type duplekssnorer på begge sider. Standarden beskriver to måter å gjøre dette på.

Fargekoder for kabler
Når det er mange fibre og/eller rør grupperer man disse i lag. Første lag er innerst mot midten av kabelen. Lagene er normalt skilt med bånd. Enkelte kabeltyper kan i stedet for lag bruke flere enn en spette for å markere høyere fibertall enn 24.
 


PRODUKT-GUIDE/GJENNOMGANG:

FOSC-400G

FOSC 400

FIST-MSC serien - skjøtebokser for fiberoptiske kabler

Brillouin-OTDR

BUDI – Grensesnittbokser for fiberoptikk