Skip to main content
Til toppen

Produktinfo og Guider

BROSJYRER:

Foss brosjyre
Vi leverer til et bredt spekter av bransjer, telekommunikasjon, jernbane og forsvar er våre største forretningsområder. Vi terminerer singel- og multimodus fiber med de fleste standardiserte kontakter som FC, SC, ST, LC, E2000, MT-RJ og DIN. I tillegg har vi komplette løsninger for utsatte miljøer innenfor forsvar og industri basert på linsekontakter og fiberoptiske feltkabler. Vi leverer preterminerte kabler eller fiberhaler montert i panel, i fiberskap, veggbokser etc.

Foss Kontorkabling - Fiber til skrivebordet
Vi beskriver her et sett av produkter som benyttes i kabling til skrivebordet. Fiberens suverene egenskaper på en rekke områder har ført til kontorkabling med fiber helt frem til skrivebordet.


HURTIG-GUIDER


MPO Hurtig-guide
MPO er en flerfiber kontakt med 12 eller 24 fiber. MTP er en variant av denne kontakten, og er US Conec sitt varemerke.

Polaritet for duplekskontakter - Hurtig-guide 
Standarden for ekomnett/informasjonsteknologi, NEK 700-serien (NEK 702 - Installasjon av kabling, nærmere bestemt
EN50174-1 (tillegg B)), sier at permanente kabelseksjoner skal installeres slik at fiberen i hvert fiberpar går fra
adapterposisjon A på panelet på den ene siden til adapterposisjon B på den andre siden. Dermed kan man bruke samme type duplekssnorer på begge sider. Standarden beskriver to måter å gjøre dette på.

Fargekoder for kabler
Når det er mange fibre og/eller rør grupperer man disse i lag. Første lag er innerst mot midten av kabelen. Lagene er normalt skilt med bånd. Enkelte kabeltyper kan i stedet for lag bruke flere enn en spette for å markere høyere fibertall enn 24.
 

PRODUKT-GUIDE/GJENNOMGANG

SKJØTEBOKSER FOR FIBEROPTISKE KABLER FOSC-400G serien

Tidligere ble selve skjøtingen av den optiske fiberen ansett som problematisk. Det er ikke lenger tilfelle. Utviklingen av skjøtemaskiner har gjort denne delen av jobben både enkel og billig. Fokus er nå på skjøteboksen, den kapslingen som skal beskyte dine skjøter– i tiår etter tiår.

SKJØTEBOKSER FOR FIBEROPTISKE KABLER FOSC-400 SERIEN VARMKRYMP

FOSC-navnet er synonymt med kvalitet i forsegling, fiberadministrasjon, enkelhet og fleksibilitet. Den originale FOSC- 100 går tilbake til 1986. Denne, og påfølgende modeller, har vært dominerende siden da. Skjøteboksene, Fiber Optic Splice Closures, er fra bunnen av bygd for å skjøte fiberoptiske kabler. De er ikke modifiserte skjøtebokser for kobber, noe som synes. Den originale FOSC-400 serien baserer seg på forsegling av kabelinngangene ved bruk av varmkrymping. Dette gir ultimat beskyttelse av de optiske fibrene mot omgivelsene, om den er installert i luft, i kabelbrønner eller direkte nedgravd.

SKJØTEBOKSER FOR FIBEROPTISKE KABLER - FIST-MSC serien

Tidligere ble selve skjøtingen av den optiske fiberen ansett som problematisk. Utviklingen av skjøtemaskiner har gjort denne delen av jobben både enkel og billig. Fokus er nå på skjøteboksen, den kapslingen som skal beskytte dine skjøter– i tiår etter tiår.

Brillouin -OTDR

Med sin lange erfaring fra fiberoptisk testutstyr for feltmålinger og overvåkingssystemer, bruker Viavi nå sin kunnskap og erfaring til å lansere et DTSS-system (Distributed Temperature and Strain Sensing).

BUDI – Grensesnittbokser for fiberoptikk

BUDI er en produktserie med kompakte veggbokser for fiberoptikk til innendørs og utendørs bruk. De er spesielt utformet for rask og enkel installasjon. FIST-SOSA2-skjøtekassettene er godt utprøvd Commscope-teknologi for optimal fiberorganisering og skjøting. Kassetter med ferdig monterte splittere er også tilgjengelig.

NEDLASTINGER


Brannkammertest - Video
PVC vs Halogenfri. Alle kabler FOSS AS benytter for innendørs bruk er av denne typen. Vi bryr oss!

VIAVI

Innføring i fiberoptisk testing - volum 1
En håndbok fra VIAVI om fiberoptisk måling.

Innføring i fiberoptisk testing - volum 2
En håndbok fra VIAVI om avansert fiberoptisk måling.

VIAVI programvare

Fullstendige versjoner og oppdateringer
All VIAVI-programvare er nå samlet her

PRODUKTOPPLÆRING

Her har vi samlet nyttige videoer og opplæringsmateriell fra produsentene våre.

VIAVI

Min side