Skip to main content
Til toppen

PROBEAM FELTKONTAKT

ProBeam er en fiberkontakt utviklet for bruk i midlertidige samband. Opprinnelig ble systemet utviklet for militære applikasjoner, men nå har også industrien oppdaget denne meget robuste kontakten.

ProBeam tåler store mekaniske påkjenninger og er vanntett. En annen fordel er at tilkoplingen kan gjøres av personer uten tidligere kjennskap til fiber. Renhold er også enkelt; normalt er skylling i vann tilstrekkelig. Dette eliminerer behovet for spesielt renseutstyr, som alle andre fiberkontakter er avhengige av for å fungere optimalt.

Et typisk system består av feltkabel med plugg i begge ender. Endene koples til ProBeam panelkontakter med overgang til standard fiberkontakter. Panelkontaktene er typisk montert i veggen på et skap, i siden på en container eller lignende. 

Feltkabelen leveres normalt på trommel som er utviklet spesielt for feltbruk. Disse finnes i forskjellige størrelser, med forskjellig kapasitet. En nyttig detalj er at pluggene beskyttes inne i midten av tromlene når de ikke er i bruk, en annen at innertampen ligger på egen del av trommelen slik at den er tilgjengelig selv om trommelen ikke er kveilet helt ut.

ProBeam-pluggene kan, i tillegg til å kobles mot panelkontakt, også kobles direkte mot hverandre uten bruk av adapter. Flere tromler kan slik kobles i serie for å forlenge nettet. ProBeam leveres i to størrelser, junior og senior. Junior har 2 eller 4 kanaler og senior har 2, 4 eller 8 kanaler. Alle variantene kan leveres som singel- eller multimodus.

FOR TØFFE MILJØER

Det som gjør systemet så robust, er bruken av såkalte kulelinser. Teknikken omtales gjerne som expanded beam. Kulelinsene forstørrer lysstrålen slik at effekten av forurensinger reduseres betraktelig. Som bildet under illustrerer, spres lyset ut over en mye større flate enn i vanlige fiberkontakter, hvor selv små partikler faktisk kan stoppe signalet helt. Dette gjør systemet meget motstandsdyktig mot forurensninger, men produksjonen av kontaktene krever veldig stor nøyaktighet. Dersom lysstrålen treffer skjevt på linsen vil dempningen bli meget høy.


Foss Fiberoptikk kjøper inn kvalitetskomponenter fra TE og sammenstiller i egen produksjon i Drammen. På grunn av lokal produksjon kan kundespesifikke løsninger leveres på kort varsel. Typisk leveringstid på ett system er en uke.

Kontakt vår salgsavdeling for mer informasjon og priser.

Sjekk vårt produktutvalg her.

8-kanal PBSR kontakt-SC, AXAI, 9/OS2

8-kanals Probeam panelkontakt

8-fiber PBSR plugg-PBSR plugg, 9/OS2, PUR

8-fiber Probeam Sr. kabel på meter


Lenker
Min side