Skip to main content
Til toppen
Fusjon av Foss og IKN 1. august
Fusjon av Foss og IKN 1. august

Kjære samarbeidspartnere, vi har nå gleden av å tilby kvalitets produkter for strukturert kabling. Fra 1. august vil IKN bli fusjonert inn i Foss. For deg betyr dette at CommScopes kobber produkter vil være tilgjengelige i vår webshop. Her vil du finne Systimax og Netonnect produktene. I tillegg lanserer vi Foss EasyConnect serien, som blant annet inneholder rimelige og gode cat6A Patchesnorer. Du vil også finne gunstige dataskap med et rikelig utvalg av tilbehør.

Foss kjøper IKN
Foss kjøper IKN

Vi er glade for å kunngjøre at IKN AS har blitt kjøpt av FOSS AS FIBEROPTISK SYSTEMSALG.

ISO 9001 og 14001 SERTIFISERT
ISO 9001 og 14001 SERTIFISERT

Foss er sertifisert etter både ISO 9001 og standarden for miljøledelse ISO 14001. Vi produserer våre produkter med bærekraftig og miljøvennlig drift. Vi har forpliktet oss til å ha oversikt over våre aktiviteter som gir et økologisk fotavtrykk, og at vi kontinuerlig forbedrer vår miljøprestasjon. Dette krever systemer for dokumentasjon og kontroll av forhold som påvirker miljøet rundt oss.

Hvem er Dura-Line
Hvem er Dura-Line

Dura-Line er en ledende global produsent av infrastruktur for digitale nettverk, inkludert rør, mikrorør og tilbehør. Selskapet er banebrytende innenfor MicroTechnology, blant annet som første produsenten av fiberoptisk underjordiske rør i 1981. Dura-Line har gjort tilkoblinger mulig på tvers av telekom, CATV, trådløse og bedriftsnettverk i mer enn 50 år.

SERTIFISERINGSPROGRAM
SERTIFISERINGSPROGRAM

Foss er offisielt godkjent av Fiberforeningen til å holde kurs for å forberede personer til sertifiseringsprøven og å gjennomføre selve sertifiseringsprøven.

MP SYSTEMS BLIR EN DEL AV FOSS
MP SYSTEMS BLIR EN DEL AV FOSS

Foss AS Fiberoptiske Systemsalg og MP Systems AS har gjennom flere år hatt et nært og godt samarbeide. Som et resultat av at dagens eiere av MP Systems AS ønsker å trappe ned sitt engasjement i bedriften, er det avtalt at Foss kjøper innmaten i selskapet med virkning fra og med 1. november 2020.

VI BYGGER PLUG & PLAY LØSNINGER
VI BYGGER PLUG & PLAY LØSNINGER

Veier og jernbaner stiller store krav til fibernettets pålitelighet. Det fiberoptiske utstyret må tåle både mekanisk belastning og store temperaturvariasjoner. Dette kan gjøre standardmaterialer uegnet. Våre designere og de fleksible produksjonsanleggene gjør det mulig å lage spesialløsninger som oppfyller kravene til tilpasning, enkelt vedlikehold og høy kvalitet.

NYE LÅSER PÅ FP75 PANEL SERIEN
NYE LÅSER PÅ FP75 PANEL SERIEN

Våre mest populære paneler, FP75 PRO-serien, kommer nå med oppgraderte låser på skjøteskuffen. Først ut er de sorte panelene.

FIBEROPTISK KVALITET
FIBEROPTISK KVALITET

Standardene som sikrer at signalene kommer fram

NY FARGE, SAMME GODE KVALITET
NY FARGE, SAMME GODE KVALITET

FP PRO-serien utvides nå med svarte paneler også i 1,5U høyde. Dette er en meget populær størrelse, som foretrekkes av montørene som jobber mye med skjøting i panel. I tillegg kommer også lagringsenheter og føringsbøyler nå i svart.

Fiberoptiske kabler og snorer pakkes i Bio-plast
Fiberoptiske kabler og snorer pakkes i Bio-plast

Foss Fiberoptikk har et sterkt engasjement for miljøet og bærekraftige løsninger. Et av områdene vi jobber med kontinuerlig, er å forbedre emballeringen av produktene vi selger.

Viavi produktdag 2020
Viavi produktdag 2020

I samarbeid med Viavi, arrangerer vi Viavis produktdag på Scandic, Fornebu 3. mars.

En historie om 10.000 skjøter
En historie om 10.000 skjøter

Om denne maskinen kan vi bruke et sitat fra eventyret om Espen Askeladden og de gode hjelperne: ”Den virker like godt på land, som til vanns og i luften med”. Maskinen har vært i bruk rundt halve kongeriket, - fra Trøndelag i nord til Flekkefjord i sør, - på høyfjellet (Finse og Geilo) og i Nordsjøen (Stena Done) og på Statoils ”clearhull”-skip for innskjøting av ”pigtail” til en ROV

Tora til Yrkes-VM med Fujikura 70S+
Tora til Yrkes-VM med Fujikura 70S+

Det norske yrkeslandslaget konkurrerer annethvert år i den internasjonale konkurransen Worldskills competition, eller på godt norsk Yrkes-VM. Tradisjon tro stiller Foss AS og Fujikura en splitter ny 70S+ til disposisjon for bruk i mesterskapet. Norges håp i årets konkurranse heter Tora Kristine Holen og kommer fra Oslo.

Fiber til folket med komponenter fra Foss
Fiber til folket med komponenter fra Foss

Foss Fiberoptikk er stolt leverandør til Viken Fiber som er Norges største fiberselskap med godt over 130.000 kunder. Dermed bidrar Foss til å skape trygge, robuste og raske fibernett til folk flest.

VIAVI dagen 2019
VIAVI dagen 2019

VIAVI dagen 2019 ble arrangert 19. mars på Scandic hotell Fornebu. Deltakerne fikk høre om VIAVIs siste nyheter innen test av fiber, ethernet, 5G og CATV. Mest fokus i år fikk VIAVIs ferske CellAdvisor5G tester, sammen med deres nye løsning for å måle belastning og temperatur i fiber, Brillouin-OTDR.

Kjempet seg til yrkes-VM ved hjelp av Fujikura 60 S
Kjempet seg til yrkes-VM ved hjelp av Fujikura 60 S

Ståle Brå fra Bravidas avdeling i Trondheim vant i fjor høst gullmedaljen i faget telekommunikasjon under yrkes-NM i Bergen. Dermed vil han representere Norge i yrkes-VM som avholdes i Abu Dhabi i 2017.

Optimal Organisering av Optiske Fibre med Foss Skap
Optimal Organisering av Optiske Fibre med Foss Skap

Skapserien designet av Foss er skreddersydd for å imøtekomme behovene innen fiberoptikk og tilbyr et bredt spekter av tilbehør for terminering av optiske fibre. Enten det er på et kontor eller et dedikert serverrom, tilbyr disse skapene den ideelle løsningen for å organisere og sikre teknologien og utstyret ditt.

Min side