Til toppen

PLUG & PLAY
ENKEL FIBERINSTALLASJON

Tradisjonell fiberinstallasjon belager seg på skjøting av fiber i en eller begge ender. Foss har i lang tid levert preterminerte løsninger hvor installatøren slipper skjøting i den ene enden. Dette sparer både tid og kostnad ved installasjon. For ytterligere besparelse, i enklere fiberanlegg med lavere fiberantall, har vi nå også utviklet en løsning som gjør at installatøren slipper skjøting i begge ender. Installatøren behøver da ikke bruke skjøtemaskin og trenger kun en rask opplæring i rensing av fiberkontakter. 

Løsningen består i preterminerte abonnentbokser, fordelerpunkt, MPO-kabling og panelløsninger, alt klargjort for Plug & Play. 


Ferdige Plug & Play løsninger forenkler installasjonen av fiberoptikk. I vår produksjon lager vi ferdig terminerte kabler og fordelerpunkter slik at man enkelt kan plugge inn fiberkontaktene etter man har trukket ut kabelen i veggkanaler, datagulv eller himling. Kabelens overlengde må da kveiles opp i lagringsenheter i panel eller på passende kveilerammer. 

Vi har utviklet én løsning for direktekabling og én for kabling via fordelerpunkt. Løsningen med direktekabling benytter ferdig terminert 2-fiber abonnentkabel som monteres direkte i et panel i teknisk rom. Ved bruk av fordelerpunkt benyttes en kombinasjon av preterminert 2-fiber abonnentkabel og 12/24-fiber MPO kabling.


ARTIKLER 


Kontroll av optiske kontakters endeflate
Det er godt dokumentert at kvaliteten på optiske kontakter påvirker ...
Les mer


Hvordan måle fiber
Det benyttes i hovedsak to ulike metoder for måling av tap i en optisk fiber OTDR måling ...
Les mer


Valg av kabeltype
Det finnes en rekke forskjellige kabeltyper på markedet, og det kan være en ...
Les mer


Singelmodus og multimodus
Hva er forskjellene på disse og når du skal bruke singelmodus ...
Les mer


Fiberoptisk kvalitet
Standardene som sikrer at signalene kommer fram. Det er eier og installatørs ansvar at disse kravene overholdes. I tillegg ... 
Les mer