Skip to main content
Til toppen

PLUG & PLAY
ENKEL FIBERINSTALLASJON

Tradisjonell fiberinstallasjon belager seg på skjøting av fiber i en eller begge ender. Foss har i lang tid levert preterminerte løsninger hvor installatøren slipper skjøting i den ene enden. Dette sparer både tid og kostnad ved installasjon. For ytterligere besparelse, i enklere fiberanlegg med lavere fiberantall, har vi nå også utviklet en løsning som gjør at installatøren slipper skjøting i begge ender. Installatøren behøver da ikke bruke skjøtemaskin og trenger kun en rask opplæring i rensing av fiberkontakter. 

Løsningen består i preterminerte abonnentbokser, fordelerpunkt, MPO-kabling og panelløsninger, alt klargjort for Plug & Play. 


Ferdige Plug & Play løsninger forenkler installasjonen av fiberoptikk. I vår produksjon lager vi ferdig terminerte kabler og fordelerpunkter slik at man enkelt kan plugge inn fiberkontaktene etter man har trukket ut kabelen i veggkanaler, datagulv eller himling. Kabelens overlengde må da kveiles opp i lagringsenheter i panel eller på passende kveilerammer. 

Vi har utviklet én løsning for direktekabling og én for kabling via fordelerpunkt. Løsningen med direktekabling benytter ferdig terminert 2-fiber abonnentkabel som monteres direkte i et panel i teknisk rom. Ved bruk av fordelerpunkt benyttes en kombinasjon av preterminert 2-fiber abonnentkabel og 12/24-fiber MPO kabling.


ARTIKLER 

Hvordan måle fiber
Hvordan måle fiber

Med effektmåling kan man måle en dBm verdi (absolutt verdi) på eksisterende signal i fiberen. Dette kan gjøres rett ut av kilden, for å verifisere utgangseffekt, eller over tilkoblet fiberstrekk for å inkludere tapet derfra.

HVA ER FORSKJELLEN PÅ SINGELMODUS OG MULTIMODUS?
HVA ER FORSKJELLEN PÅ SINGELMODUS OG MULTIMODUS?

Det er to hovedtyper fiber for telekommunikasjon, multimodus og singelmodus. Hva er forskjellene på disse og når skal du bruke singelmodus eller multimodus?

Kontorkabling - fiber til skrivebordet
Kontorkabling - fiber til skrivebordet

Kommunikasjon over optiske fibre har vært kommersielt tilgjengelig siden 1980-tallet. Fra utbyggingen av et nasjonalt fiberoptisk stamnett har fiberkabelen nå nådd frem til private husholdninger hvor den tilbyr et sant bredbånd. Fiberens suverene egenskaper på en rekke områder har også ført til kontorkabling med fiber helt frem til skrivebordet.

Hvordan doble kapasiteten i et CWDM system uten å endre strukturen i nettet?
Hvordan doble kapasiteten i et CWDM system uten å endre strukturen i nettet?

Løsning er aktuell når man skal bygge ut til boliger med få fremføringsfibre tilgjengelige. Eller det kan være at man skal øke antall fiberkunder i kjøpesenter eller næringsbygg hvor det er begrensninger på antall fiber.

Lenker
Min side