Skip to main content
Til toppen

PÅLITELIGE FIBEROPTISKE LØSNING FOR 
SIKKERHET OG KOMMUNIKASJON I TRANSPORTSEKTOREN
 

Veier og jernbaner stiller store krav til fibernettets pålitelighet. Det fiberoptiske utstyret må tåle både mekanisk belastning og store temperaturvariasjoner. Dette kan gjøre standardmaterialer uegnet.

Våre designere og de fleksible produksjonsanleggene gjør det mulig å lage spesialløsninger som oppfyller kravene til tilpasning, enkelt vedlikehold og høy kvalitet.

Vi bygger komplette Plug & Play-systemer for krevende forhold til forsvar, offshore og industrimiljøer, basert på høykvalitets fiberoptiske kabler og kontakter. Fordelen med slike fabrikkmonterte løsninger er at arbeidet er utført i et kontrollert miljø av trenede montører, og at produktene blir testet før de sendes ut.


Produkter

Panel

Foss FP-paneler er laget for presis montering, alle fiber panelene er testet i henhold til våre egne kvalitetsmål og internasjonale standarder før de sendes til kunder.

Panelene i FP PRO tilbys i tre ulike høyder; 1U, 1.5U og 2U og er laget i aluminium. 1U panelet retter seg mot kompakte datanettverk og tilbyr 144 LC-termineringer. Panelet leveres i hvitt eller sort. 1.5U og 2U panelene retter seg mot telecom og har en uttrekkbar skuff som gir enkel tilgang til innsiden av panelet for feilsøking og reparasjoner. 1.5U leveres i hvitt og sort, 2U kun i hvitt.

FPM-serien leveres i 1U eller 3U ramme som bestykkes med moduler etter behov. 1U og 3U ramme har plass til henholdsvis 3 og 12 moduler, noe som gir en kapasitet på 72 eller 288 LC-termineringer.

Tilbehør

Veksten i kommunikasjon over fiber har ført til en økning av optiske kabler i ODF. For å sikre at den høye kvaliteten til optiske fibre ikke forringes ved kabling og bruk er det tatt fram en serie av tilbehør. Bøybegrensere, plastdeksler for å hindre utilsiktet ødeleggelse av kontakter og hyller for skjøting i ODF.

Fiberoptiske snorer

Med en produksjonskapasitet som overstiger 1 million termineringer årlig, moderne produksjonsutstyr, høy fleksibilitet og store lagre av bestselgende produkter, er vi godt forberedt på å møte dine behov for fiberoptisk koblingsmateriell. Sjekk vårt utvalg av fiberhaler, snorer, MPO/MTP stamkabler og abonnentkabler.
Alle levert med singelmodus eller multimodus optiske fibre.

IP-LC og IP-MPO

IP-LC og IP-MPO bruker standard LC og MPO kontakter i en IP68 kapsling. Dette gir en robust kopling som tåler vær og vind.
Kapslingen er motstandsdyktig mot kjemikalier og korrosive gasser. Kontaktene finnes i både singelmodus og multimodus utgaver. Brukes i antenner, kringkasting og industrielle miljøer. IP-serien baserer seg på LC eller MPO kontakter. Huset over kontakten gir mekanisk beskyttelse samtidig som det også beskytter mot vær og vind. Den optiske delen av kontakten er basert på standard LC eller MPO kontakter. 

MPO

Foss leverer kabler med MPO-kontakter i begge ender samt fan-out, moduler og 1U-panel som gir overgang mellom MPO og LC -kontakter. Modulene dekker opp til 24 fiber, mens 1U-panelene dekker opp til 96 fiber for overgang til LC. Fan-out er en kabel med direkte overgang til LC og finnes som 12- eller 24-fiber.

Våre standard MPO til LC-løsninger omfatter pluggbare moduler for en 1U eller 3U ramme. Den modulære løsningen med en 3U ramme kan bygges ut til 288 (12x24) konnekteringer. 1U gir mulighet for 72 (3x24). Alle LC-kontaktene er på fronten, MPO-kontaktene på baksiden. MPO stamkabler fås med 12 eller 24 fibre og leveres i kundespesifiserte lengder. Systemet leveres med singelmodus fiber eller med multimodus fibr kategori OM-3 eller OM-4. MPO kan også leveres i faste 1U High Density-panel med kapasitet opp til 144 konnekteringer (6x24).

Veggbokser

Veggbokser fra Foss er produsert i aluminium og lakkert med hvit pulverlakk. Boksene finnes i en rekke varianter og størrelser tilpasset mange ulike former. Veggboksene er for innendørs installasjon. Foss veggbokser kan leveres tomme, med adapter og fiberhaler eller preterminert med kabel etter ønske. Både singelmodus og multimodus varianter finnes.


Les mer om fibersystemer for:


Trenger du hjelp?

Ta gjerne kontakt dersom du har spørsmål eller ønsker rådgivning vedrørende våre produkter og systermer.

Telefon: 32 21 08 00
Mail: info@foss-as.no

Lenker
Min side