Skip to main content
Til toppen

FIBEROPTISKE LØSNINGER
FOR FORSVARET
 

I krevende miljøer stilles det store krav til materiellet. Både mekaniske påkjenninger og store temperaturvariasjoner kan gjøre standard materiell uegnet. Foss har flere serier med robuste kontakter og vi lager ferdig Plug & Play-systemer tilpasset kundens behov.

Vesentlige egenskaper er motstandsdyktighet mot vann, støv, funksjonssikkerhet i et større temperaturområde, mulighet for fastlåsing av koblede kontakter og ikke minst at de tåler vesentlig større fysiske påkjenninger.

Vi bygger komplette Plug & Play-systemer for krevende miljøer til forsvar, offshore og industri basert på høykvalitets fiberoptiske kabler og kontakter. Fordelen med slike fabrikkmonterte løsninger er at arbeidet er utført i et kontrollert miljø av kvalifiserte montører. Alle produktene blir testet før de sendes ut.


Produkter

ProBeam

I ProBeam ekspanderes lysstrålen fra fiberen i en kulelinse til en diameter som er vesentlig større enn i en vanlig kontakt med såkalt “Expanded Beam Technology”. Dette gir et økt areal på 900x og 200x i forhold til henholdsvis SM og MM kontakter. Effekten av forurensninger reduseres derfor betraktelig. Rensing av kontaktene er også betydelig enklere og vil normalt gjøres ved å skylle med vann.

Foss Fiberoptikk kjøper inn kvalitetskomponenter fra TE og OCC og sammenstiller i egen produksjon i Drammen. Med lokal produksjon kan kundespesifikke løsninger leveres på kort varsel. 

Felttrommel

Felttromler er utviklet for håndtering av fiberkabler i midlertidige nett. Tromlene har lav vekt, kombinert med høy styrke og er produsert i lakkert aluminium.  Andre detaljer i rustfritt materiale. De som standard lakket med grønn pulverlakk men andre farger er også tilgjengelige. Tromler i samme størrelse kan stables og har plass innvendig til lagring av kontakter (størrelse opp til Probeam Sr.)  Den doble vangen gir enkel tilgang til innertamp. Sveivehåndtaket kan felles inn når det ikke er i bruk. På baksiden av tromlene er det en fingerskrue for å bremse rotasjonen.
 

IP-LC og IP-MPO

IP-LC og IP-MPO bruker standard LC og MPO kontakter i en IP68 kapsling. Dette gir en robust kopling som tåler vær og vind.
Kapslingen er motstandsdyktig mot kjemikalier og korrosive gasser. Kontaktene finnes i både singelmodus og multimodus utgaver. Brukes i antenner, kringkasting og industrielle miljøer. IP-serien baserer seg på LC eller MPO kontakter. Huset over kontakten gir mekanisk beskyttelse samtidig som det også beskytter mot vær og vind. Den optiske delen av kontakten er basert på standard LC eller MPO kontakter. 

Harting HAN

Robust fiberkontakt for industrielle miljøer som muliggjør midlertidige oppkoplinger med opptil 24 fiber i en kontakt. Et typisk system består av kabel med plugg i begge ender. Endene koples til chassiskontakt som har overgang til standard fiberkontakter. Harting Han brukes i løsninger for både midlertidige og permanente oppkoplinger. Leveres som ferdig pluggbar løsning som forenkler installasjonen, kanskje på steder hvor skjøting er umulig. Harting HAN kan brukes i løsninger hvor rask nedkopling er aktuelt. Kablene er også godt beskyttet av deksel når de ikke er i bruk. Bruksområdene er mange og varierte. Eksempler på bruk er mellom containere, kommunikasjon til flyttbare kontrollstasjoner og som tilkopling for fiskemerder.

 

Hawke series

Hawke kontaktene er designet med tanke på de nyeste kravene til fiberoptisk utstyr i Ex-soner og oppfyller kravene i BS EN 60079- 28:2015 standarden. Fibre Ex er en Plug & Play løsning som holder nettverket oppe, selv i de tøffeste miljøene i verden. Fiber kontakter for bruk i eksplosjonsfarlige områder (ATEX). Hawke-kontakten kan leveres som plugg, panelkontakt eller mottakerplugg. Et beskyttelsesdeksel er inkludert på alle varianter.


 

8-fiber PBSR plugg-PBSR plugg, 9/OS2, PUR

8-fiber Probeam Sr. kabel på meter

Trommel, felt, 250 m, grønn

FT10250
G2-62.5/OM1 Ultra-Fox Plus, LSZH PUR

Feltkabel for barske miljøer hvor utlegging og opptak for gjenbruk er nødvendig. Brukes i våre kommunikasjonsløsninger med ProBeam feltkontakter.

D-002GWST5KM-M


Les mer om fibersystemer for:


Trenger du hjelp?

Ta gjerne kontakt dersom du har spørsmål eller ønsker rådgivning vedrørende våre produkter og systermer.

Telefon: 32 21 08 00
Mail: info@foss-as.no

Lenker
Min side