Til toppen

 

Tora til Yrkes-VM med Fujikura 70S+

Det norske yrkeslandslaget konkurrerer annethvert år i den internasjonale konkurransen Worldskills competition, eller på godt norsk Yrkes-VM. Tradisjon tro stiller Foss AS og Fujikura en splitter ny 70S+ til disposisjon for bruk i mesterskapet. Norges håp i årets konkurranse heter Tora Kristine Holen og kommer fra Oslo.


Hvordan ligger du an med oppladningen til Yrkes-VM?
Jeg har akkurat vært på besøk hos eksperten min i Tromsø, som bidrar med tips og råd. I tillegg står snart treningsleir i Japan for tur.

Hva går egentlig konkurransen ut på?
Strukturert kabling, oppsett av trådløse nett med IP-kameraer, feilsøking og hurtigskjøting av fiber.

Har du et treningsopplegg du følger? Evt. spesielle forberedelser?
Foruten at jeg skjøter mye i jobben, trener jeg på kveldstid og i helgene. Vi har tidligere års oppgaver og med bistand fra mentoren min i tillegg, føler jeg at jeg har en god formening om hvordan konkurransen vil foregå.

Du er jo allerede historisk, som første kvinnelige vinner av Yrkes-NM (Telekom), i tillegg til at du er den andre kvinnelige deltageren i yrkes-VM (Telekom). Hva tenker du om å konkurrere i en så kjønnsdelt konkurranse?
For meg er det helt vanlig, jeg jobber jo stort sett bare med menn.

I vår produksjon her på foss er det en kraftig overvekt av kvinner og mange mener at de generelt sett er flinkere til den typen presisjonsarbeid. Hvorfor tror du det er så få kvinner i faget ditt og hva kan gjøres for å få inn flere?
Jeg tror det er viktig at vi ser på utdanningen. En annen veldig viktig faktor er rådgiverne på skolene. Veldig mange elever har nok en formening om hva de skal velge, uten at de egentlig er klar over hvilke alternativer de har. Jeg visste for eksempel ikke hva en Telemontør var før godt ut i VG2 (andre klasse på videregående).  Ellers følger man seg ganske alene når man er eneste jente i en skoleklasse. Så det hjelper å ha litt bein i nesa.

Hva liker du best med jobben din?
Det beste er at jeg fikser internett! Og det er jo noe alle trenger i dag. Og så elsker jeg at hver dag er forskjellig og at det jeg gjør gir synlige resultater.

Har du sett deg ut en plassering i konkurransen?
Nei, men jeg lover å gjøre mitt beste!

Hva er ditt sterkeste kort i konkurransen?
At jeg er nøyaktig og har fokus på detaljer.

 

Foss takker for en hyggelig prat og ønsker Tora Kristine lykke til!!


Fujikura 70S+ den første helautomatiske skjøtemaskinen i verden.

Fujikura sier at de med 70S+-designet har strømlinjeformet trinnene som kreves for å fullføre skjøter, noe som resulterer i større produktivitet. "70S+ bruker kun seks sekunder på å lage en skjøt og ni sekunder på å varme krympehylsen. Dette, kombinert med de andre automatiske funksjonene, gjør produktet til den raskeste skjøtemaskinen, med intet mindre enn 25%" avslutter Bessant.

Les mer om Fujikura 70S+

 

For å lære om Fujikura Europe teknologier, besøk fujikura.co.uk