Skip to main content
Til toppen

 


 

 

PRODUKSJON OG KVALITETSKONTROLL
 

Industrielle miljøer setter store krav til materiellet. Både mekaniske påkjenninger og store temperaturvariasjoner kan gjøre standard materiell uegnet. Vår egen produksjon gjør det mulig å lage spesialløsninger som dekker kravene til lokale tilpassinger, leveringspresisjon og kvalitet.


Vi lager komplette løsninger for utsatte miljøer innenfor forsvar og industri basert på linsekontakter (ProBeam) og fiberoptiske feltkabler. Fordelen med slike fabrikkmonterte løsninger er at arbeidet er utført i et kontrollert miljø av trenede montører, og at produktene blir testet før de sendes ut. I tillegg til standard produkter, kan vi tilby kundetilpassede produkter eller produkter laget etter kundens ønsker og behov.

 


​​​​​PRO BEAM

I Pro Beam ekspanderes lysstrålen fra fiberen i en kulelinse til en diameter som er vesentlig større enn i en vanlig kontakt vha. såkalt “Expanded Beam Technology”. Dette gir et økt areal på 900x og 200x i forhold til henholdsvis SM og MM kontakter. Effekten av forurensninger reduseres derfor betraktelig. Rensing av kontaktene er også betydelig enklere og vil normalt bestå i å skylle i vann.

Foss Fiberoptikk kjøper inn kvalitetskomponenter fra TE og sammenstiller i egen produksjon i Drammen. Med lokal produksjon kan kundespesifikke løsninger leveres på kort varsel. Typisk leveringstid på ett system er en uke.

LES MER


FELTTROMMLER

Felttromler er utviklet for håndtering av fiberkabler i midlertidige nett. Tromlene har lav vekt, kombinert med høy styrke og er produsert i lakkert aluminium.

LES MER


HAWKE SERIEN

Fiber kontakter for bruk i eksplosjonsfarlige områder (ATEX) i henhold til EN 60079-28: 2005. Hawke-kontakten kan leveres som plugg, panelkontakt eller mottakerplugg. Et beskyttelsesdeksel er inkludert på alle varianter.

LES MER


​​​​​HARTING HAN®
INDUSTRIELLE KONTAKTER

Robust fiberkontakt for industrielle miljøer. 
Muliggjør midlertidige oppkoplinger med opptil 24 fiber i en kontakt. Et typisk system består av kabel med plugg i begge ender. Endene koples til chassiskontakt som har overgang til standard fiberkontakter. 

LES MER


IP-LC OG IP-MPO

IP-LC og IP-MPO bruker standard LC og MPO kontakter i en IP68 kapsling.
Dette gir en robust kopling som tåler vær og vind.
Kapslingen er motstandsdyktig mot kjemikalier og korrosive gasser. Kontaktene finnes i både singelmodus og multimodus utgaver.

Brukes i antenner, kringkasting og 
industrielle miljøer.

LES MER


PRETERMINERT KABEL FOR INDUSTRI OG OFFSHORE

Preterminert kabel for industrielt bruk 
Kundespesifisert. Stor variasjon av tilgjengelige kabler, kundespesifiserte lengder og koblingstyper.
For installasjon i skap og skjøtebokser kan
kablene leveres med ferdig montert nippel.

LES MER


VEGGBOKSER

Veggbokser fra Foss er produsert i aluminium og lakkert med hvit pulverlakk. Boksene finnes i en rekke varianter og størrelser tilpasset mange ulike former. Veggboksene er for innendørs installasjon.
Foss veggbokser kan leveres tomme, med adapter og fiberhaler eller preterminert med kabel etter ønske.
Både singelmodus og multimodus varianter finnes.

LES MER


FIBEROPTISKE SNORER

Med en produksjonskapasitet som overstiger 1 million termineringer årlig, moderne produksjonsutstyr, høy fleksibilitet og store lagre av bestselgende produkter, er vi godt forberedt på å møte dine behov for fiberoptisk koblingsmateriell. Sjekk vårt utvalg av fiberhaler, snorer, MPO/MTP stamkabler og abonnentkabler. 

Alle levert med singelmodus eller multimodus optiske fibre og fargekodet for enkel identifikasjon.

LES MER

Lenker
Min side