Til toppen

 


 

 

PRODUKSJON OG
KVALITETSKONTROLL
 

Industrielle miljøer setter store krav til materiellet. Både mekaniske påkjenninger og store temperaturvariasjoner kan gjøre standard materiell uegnet. Vår egen produksjon gjør det mulig å lage spesialløsninger som dekker kravene til lokale tilpassinger, leveringspresisjon og kvalitet.


Vi lager komplette løsninger for utsatte miljøer innenfor forsvar og industri basert på linsekontakter (ProBeam) og fiberoptiske feltkabler. Fordelen med slike fabrikkmonterte løsninger er at arbeidet er utført i et kontrollert miljø av trenede montører, og at produktene blir testet før de sendes ut. I tillegg til standard produkter, kan vi tilby kundetilpassede produkter eller produkter laget etter kundens ønsker og behov.

 

 

 

​​​​​PRO BEAM

I ProBeam ekspanderes lysstrålen fra fiberen i en kulelinse til en diameter som er vesentlig større enn i en vanlig kontakt vha. såkalt “Expanded Beam Technology”. Dette gir et økt areal på 900x og 200x i forhold til henholdsvis SM og MM kontakter. Effekten av forurensninger reduseres derfor betraktelig. Rensing av kontaktene er også betydelig enklere og vil normalt bestå i å skylle i vann.

Foss Fiberoptikk kjøper inn kvalitetskomponenter fra TE og sammenstiller i egen produksjon i Drammen. På grunn av lokal produksjon kan kundespesifikke løsninger leveres på kort varsel. 

 

 

 

 

 

FELTTROMLER

Laget for bruk i tøffe miljøer. Tromlene har lav vekt, kombinert med høy styrke og er produsert i lakkert aluminium. 

 

 

 

 


​​​​​HARTING HAN®
INDUSTRIELLE KONTAKTER

Robust fiberkontakt for industrielle miljøer. 
Muliggjør midlertidige oppkoplinger med opptil 24 fiber i en kontakt. Et typisk system består av kabel med plugg i begge ender. Endene koples til chassiskontakt som har overgang til standard fiberkontakter. 

 

 

 

 

 

IP-LC OG IP-MPO

IP-LC og IP-MPO bruker standard LC og MPO kontakter i en IP68 kapsling. Dette gir en robust kopling som tåler vær og vind. Kapslingen er motstandsdyktig mot kjemikalier og korrosive gasser. Kontaktene finnes i både singelmodus og multimodus utgaver.

Brukes i antenner, kringkasting og industrielle miljøer.

 

 

 

 

 

PRETERMINERT KABEL
FOR INDUSTRI

Terminert kabler til industriell bruk. Leveres i både singel- og multimodus med de fleste kontakttyper. Vi leverer ferdig terminert 2, 4, 8, 12 eller 24 fiber kabel.

 

 

 

 

 

VEGGBOKSER

Veggbokser fra Foss er produsert i aluminium og lakkert med hvit pulverlakk. Boksene finnes i en rekke varianter og størrelser tilpasset mange ulike former. Veggboksene er for innendørs installasjon.
Foss veggbokser kan leveres tomme, med adapter og fiberhaler eller preterminert med kabel etter ønske. Både singelmodus og multimodus varianter finnes.

 

 

 

 

 

FIBEROPTISKE SNORER

Med en produksjonskapasitet som overstiger 1 million termineringer årlig, moderne produksjonsutstyr, høy fleksibilitet og store lagre av bestselgende produkter, er vi godt forberedt på å møte dine behov for fiberoptisk koblingsmateriell.

Snoerene levert med singelmodus eller multimodus optiske fibre og fargekodet for enkel identifikasjon.