Skip to main content
Til toppen

Nye modeller fra Fujikura

Fujikura ble grunnlagt i Japan i 1885 og har siden starten drevet med kommunikasjonsteknologi. De begynte med fiberoptikk i 1974 og har ledet an utviklingen av skjøtemaskiner, helt siden de lanserte sin først modell tidlig på 80-tallet. I ettertid har de lansert en lang rekke verdensnyheter. 

Nok en gang settes standarden med de nyutviklede skjøtemaskinene 31S og 41S, som supplerer den oppgraderte toppmodellen 70S+. Både 31S og 41S har aktive V-spor med kappeopplinjering. 41S observerer fiberkjernen for et enda mer nøyaktig estimat av skjøtetapet, på samme måte som 70S+. I forhold til forgjengeren 12S, klarer 31S dobbelt så mange skjøter (200) på et batteri. Det gjennomsnittlige skjøtetapet er halvert fra 0,06dB til 0,03db (SM) og tiden det tar maskinen å skjøte en fiber er senket fra 15 sekunder, ned til typisk 9. Krympeovnen har også fått en oppgradering og er nå 5 sekunder raskere.

Elektrodene klarer nå 2000 flere skjøter før de må byttes, hvilket vil si hele 5000. I kjent stil, tåler maskinene fall fra 70 cm, samt støv, regn og vind på 15 meter/s, hvilket tilsvarer IP52, under skjøteprosessen. Både 31S og 41S har fått større skjermer med bedre bilde, som nå også er touchskjermer, hvilket gjør navigering i menyen vesentlig raskere.

 

Fiberkutteren CT-50

Det viktigste tilbehøret til skjøtemaskinene er den nye fiberkutteren CT-50. Foruten forbedring av ytelsen, har CT-50 fått bluetooth som oppretter en forbindelse til 41S eller 70S+, som muliggjør samhandling mellom skjøtemaskin og fiberkutter.

Helt konkret kan for eksempel CT-50 automatisk justere posisjon og høyde på kutteskiven, for å sikre vedvarende god kvalitet på kuttene. Ved full utnyttelse kan faktisk en enkelt kutteskive holde hele 48000 kutt, men dette er vankelig å oppnå ved manuell justering. CT-50 er også en betydelig mer robust fiberkutter, som nå er designet for å virke like godt etter å ha falt i bakken mange flere ganger enn forgjengeren CT-30 tålte.

En annen viktig nyhet er at CT50 lader og kutter i en og samme bevegelse. Lokket åpnes også vesentlig mer enn på tidligere modeller, noe som igjen gir brukeren bedre plass når fiberen skal legges inn for kutting.

 

Lenker
Min side