Skip to main content
Til toppen

Fujikura Active Blade Management

I samarbeid med Fujikura skjerper Foss nå konkurransen i markedet for skjøtemaskiner. Vår rimeligste feltmaskin Fujikura 31S fases ut, samtidig senker vi prisen på storebror 41S ned til 31S sitt nivå. Likhetene mellom 31S og 41S er mange, som den kompakte størrelsen, kappe opplinjering, pekeskjerm, kapasitet på 200 skjøter per opplading og den samme lave vekten på 1,3 kg.

Dette gjør maskinene spesielt godt egnet for FTH, maritim virksomhet og andre områder hvor plassen er begrenset. Men 41S skiller seg også ut med noen vesentlige oppgraderinger i forhold til 31S. På samme måte som sin storebror 90S, beregner 41S skjøtetapet ved hjelp av bilder den tar av fiberkjernene når de sveises. Krympeovnen starter automatisk og maskinen leveres i en mer robust transportkoffert. I tillegg har den bluetooth, som er en forutsetning for Fujikuras unike system ABM (Active Blade Management). Mer om det under.

Det viktigste tilbehøret til skjøtemaskinene er en god fiberkutter. CT-50 er Fujikuras nyeste kvalitetskutter som lader og kutter i en og samme bevegelse. Lokket åpnes også vesentlig mer enn på tidligere modeller, som igjen gir brukeren bedre plass når fiberen skal legges inn for kutting.

Foruten forbedring av ytelsen, har CT-50 fått bluetooth som oppretter en forbindelse mellom kutter og skjøtemaskin. Denne tilkoblingen, som er unik for Fujikuras modeller, muliggjør monitorering av kvaliteten på kuttene. Skjøtemaskinen analyserer ved hver opplinjering kuttvinkel for begge fibere under skjøting. Ved gjentatte dårlige kutt foreslår maskinen at bladposisjonen byttes. Dette gjøres automatisk etter bekreftelse fra brukeren med en innebygget motor som roterer kuttebladet. I tillegg har kutteren selv en teller som kommuniserer antall kutt tilbake til skjøtemaskinen hvor det vises på displayet hvor mange kutt som er utført per posisjon. Dette sikrer en optimal utnyttelse av kuttebladet, som er anslått å kunne vare opptil 60 000 kutt. Når kuttebladet omsider er utslitt kan det enkelt byttes av brukeren i felt.

41S bluetoothkommunikasjon med kutter CT-50

Videoen viser hvordan Active Blade Management og den trådløse kommunikasjonen mellom Fiberkutter CT50 og skjøtemaskin 41S fungerer.

 

 

Dersom du skal ha den beste og raskeste modellen er det 90S som gjelder. I tillegg til kvalitetene over får du da markedsledende skjøtekvalitet, skjøtehastighet og krympehastighet.

 

70S+ bluetoothkommunikasjon med kutter CT-50

Videoen viser hvordan Active Blade Management og den trådløse kommunikasjonen mellom Fiberkutter CT50 og skjøtemaskin 70S+ fungerer.

  

Fiberkutter, Fujikura, 5-20 mm

Fiberkutter for bruk sammen med Fujikuras feltskjøtemaskiner.

CT-50
Lenker
Min side