Til toppen

 

Fiber til folket med komponenter fra FOSS

Foss Fiberoptikk er stolt leverandør til Viken Fiber som er Norges største fiberselskap med godt over 130.000 kunder. Dermed bidrar Foss til å skape trygge, robuste og raske fibernett til folk flest.


I følge Jon Birger Ellingsen som er direktør for kommunikasjon og forretningsutvikling i Viken Fiber er samarbeidet med Foss viktig for å sikre kvalitet i leveransen.

– Foss leverer basiskomponenter som er helt nødvendige for at vi skal få gjennomført den massive utbyggingen som vi driver med over hele Østlandsområdet. Samarbeidet vårt har en lang historie, noe som skyldes at de leverer kvalitetsprodukter til rett tid, forteller Ellingsen.

Gjennom fiberutbygging har Viken Fiber sammen med Altibox og partnerne ledet an i etableringen av fremtidsrettet infrastruktur i hele landet. Noe som har bidratt til at Norge i dag er ledende innen telekommunikasjon og høyhastighetsbredbånd.

– Norge ligger et hestehode foran flere land i Europa og er ledende av flere årsaker, sier Ellingsen.


Lønnsom fiberutbygging

Han peker blant annet på det faktum at Norge har en lønnsom fiberutbygging uten store bidrag fra offentlige midler.

– En kommersiell utbyggingsmodell bidrar til en sterk konkurranse innen infrastruktur og fører til økt innovasjonsfokus. Det kommer kundene til gode. I dag er vi helt i toppsjiktet i Europa når det gjelder fibertilknytning, så det er ingen tvil om at dette er en utbyggingsmodell som fungerer, konstaterer Ellingsen.

Og utbyggingen fortsetter i stort tempo.

– Vi har klare ambisjoner om fortsatt kraftig vekst. Etterspørselen etter fiberbredbånd er stor, og vi vurderer fortløpende flere større utbyggingsområder i områdene rundt Oslofjorden.

 

Jon Birger Ellingsen, direktør for kommunikasjon og forretningsutvikling i Viken Fiber.

 

 

Kun fibernett har kapasitet til å møte markedets
trafikkbehov i fremtiden.

Jon Birger Ellingsen, Viken Fiber 

Eneste løsningen

Fiberoptikk frakter data som lys gjennom glass, og kapasiteten er nær ubegrenset. Noe som ifølge Ellingsen bidrar til at fiber er den eneste løsningen for fremtidens krav til båndbredde.

– Datatrafikken over internett har blitt mangedoblet de siste årene, men det er bare starten. En gjennomsnittlig Viken-kunde har i dag to-siferet antall enheter som er koblet på internett og dette vil bare øke. I tillegg er bruken av nettbaserte tjenester som Netflix og HBO i ferd med å ta av. Kun fibernett har kapasitet til å møte markedets trafikkbehov i fremtiden, fastslår han.