Skip to main content
Til toppen

FEILFRI TUNELLOPPGRADERING MED PROBEAM


I Lyderhorntunellen i Bergen har det siden begynnelsen av 2017 pågått en storstilt oppgradering av sikkerhetssystemet. Arbeidet har blitt utført på nattestid for å ivareta trafikkflyten, noe som har gjort det nødvendig med et robust og fleksibelt midlertidig sikkerhetssystem.

– I og med at det går trafikk i tunellen på dagtid, har vi vært nødt til å etablere et midlertidig sikkerhetssystem med brannskap og belysning gjennom tunellen. Dette er montert på tunellveggen og kan enkelt demonteres og plukkes ned, slik at det kan jobbes fritt med sprenging og grøfter uten å ta hensyn til elanlegget, forteller Arve Brekkhus som er ansvarlig for elektroarbeidet som Mesta ufører i Lyderhorntunellen.

Sikkerhetssystemet blir koblet til og testet mot veitrafikksentralen hver morgen. Og for at dette skal fungere knirkefritt har entreprenøren vært avhengig av et robust kontaktsystem.

– I tunellen er det et skittent, støvete og røft miljø. Og fiber er kjent for å være sensitivt for støv, og da har ProBeam sine spesielle kontakter med linser vært helt geniale, sier Brekkhus.

FOR TØFFE MILJØER

ProBeam er en feltkontakt som er utviklet for bruk i midlertidige samband. Og systemet er meget motstandsdyktig mot forurensninger takket være bruken av såkalte kulelinser.

– Vi har benyttet ProBeam i snart to år, og ikke opplevd et eneste feilslag, til tross for at vi aldri har vasket eller renset kontaktene. I mine øyne er dette helt utrolig, siden det er anleggsfolk som kobler til og fra disse kontaktene, og de er ikke akkurat kjent for å være rene eller forsiktige med ting, forteller Brekkhus.

FLEKSIBELT SYSTEM

ProBeam leveres normalt på trommel som er utviklet spesielt for feltbruk. Pluggene kan i tillegg til å kobles mot panelkontakt, også kobles direkte mot hverandre uten bruk av adapter. Flere tromler kan på den måten kobles i serie for å forlenge nettet.

– ProBeam bidrar til å senke tiden oppgraderingen av tunellen tar. Det er enkelt å tromle ut og koble opp, og når det skal ned igjen er det bare å gjøre det motsatte, helt problemfritt, forklarer Brekkhus.

ENESTÅENDE SERVICE

Produksjonen av ProBeam-kontaktene krever stor nøyaktighet. For om lysstrålen treffer skjevt på linsen vil dempingen bli meget høy. Foss Fiberopptikk sammenstiller kvalitetskomponenter i egen produksjon i Drammen, og sørger for at kvaliteten er ivaretatt.

– Foss er enestående når det gjelder service og oppfølging av kunder. De leverer raskt og kommer med gode forslag til bruk av utstyr og løsning på utfordringer. Jeg er ekstremt fornøyd med både Foss og produktene de leverer, konstaterer Brekkhus.

Se vårt utvalg av ProBeam her.

ProBeam er en fiberkontakt utviklet for bruk i midlertidige samband. Opprinnelig ble systemet utviklet for militære applikasjoner, men nå har også industrien oppdaget denne meget robuste kontakten.

ProBeam tåler store mekaniske påkjenninger og er vanntett. En annen fordel er at tilkoplingen kan gjøres av personer uten tidligere kjennskap til fiber. Renhold er også enkelt; normalt er skylling i vann tilstrekkelig, dette eliminerer behovet for spesielt renseutstyr.
Lenker
Min side